Εξωτικά ζώα: Κουνάβι, νυφίτσα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – vets.com.gr

Κουνάβι, νυφίτσα, vets

Eξωτικά ζώα: Κουνάβι, νυφίτσα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Έχετε απορίες για τα κουνάβια; Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

1 – Τα κουνάβια είναι άγρια ζώα και δεν ενδείκνυται να τα έχουμε στο σπίτι σαν κατοικίδιο ζώο; Αυτό είναι λάθος. Τα κουνάβια στην πραγματικότητα δεν είναι άγρια ζώα. Γεγονός είναι ότι, τα κουνάβια δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν ελεύθετα στη φύση, όπως μπορούσαν στο παρελθόν και αυτό διότι σήμερα υπάρχουν μόνο οικόσιτες φυλές, με μοναδική εξαίρεση του μαυροπόδαρου κουναβιού. Εάν ένα κατοικίδιο κουνάβι αφεθεί ελεύθερο στη φύση, δεν θα επιβιώσει για πολύ καιρό.

2 – Το κουνάβι μυρίζει άσχημα (βρωμάει); Αυτό είναι δυστυχώς αλήθεια. Τα κουνάβια παράγουν έντονη δυσοσμία από τους πρωκτικούς. Η χειρουργική αφαίρεση των πρωκτικών αδένων, είναι ο μόνος τρόπος να μην μυρίζουν αυτά τα ζώα. Τα κουνάβια παράγουν επίσης μυρωδιά από αδένες που βρίσκονται κάτω από τα μάτια τους και οι οποίοι δεν μπορεί να αφαιρεθούν. Ένα καλό λουτρό περίπου μία ή δύο φορές το μήνα, θα απομακρύνει κάθε δυσάρεστη μυρωδιά του κουναβιού σας.

3 – Τα κουνάβια είναι ζώα τρωκτικά; Αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, τα κουνάβια τρώνε τρωκτικά.

4 – Τα κουνάβια δαγκώνουν; Ναι, τα κουνάβια δαγκώνουν, αλλά να θυμάστε ότι μπορούν να εκπαιδεύονται πολύ εύκολα, ώστε να μην είναι επιθετικά και ούτε να δαγκώνουν. Στην αρχή να είστε προσεκτικοί και κυρίως αν υπάρχουν παιδιά.

5 – Τα κουνάβια μεταφέρουν τη λύσσα; Τα κουνάβια μπορούν να μεταφέρουν τη λύσσα, εάν δεν είναι εμβολιασμένα και η περιοχή μαστίζεται από τη λύσσα κάτι που δεν συμβαίνει στη χώρα μας..

6 – Τα κουνάβια είναι τυφλά; Στην πραγματικότητα, τα κουνάβια δμπορεί να μην είναι τυφλά, αλλά δεν βλέπουν καλά και τα μόνα χρώματα που μπορούν να δουν είναι το κόκκινο και το μπλε.

7 – Τα κουνάβια είναι επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά; Αυτό δεν είναι απόλυτα αλήθεια. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τα κουνάβια, διότι παίζουν πολύ βίαια και μπορεί να τα τραυματίσουν ή και να τα σκοτώσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Γενικά η συμβίωση παιδιών και κουναβιών είναι απαγορευτική εάν τα παιδιά είναι κάτω των 10 ετών.

8 – Τα κουνάβια είναι ζώα που δεν μπορεί να εκπαιδευτούν; Αυτό είναι απολύτως λάθος.. Μπορείτε να καταρτίσετε την εκπαίδευση τους σχετικά με τη διατροφή του, τις ανάγκες του και την επιθετικότητα του.

9 – Αν είστε αλλεργικός στις γάτες, δεν πρέπει να έχει ένα κουνάβι σαν κοιτικίδιο; Αυτό είναι επίσης απολύτως εσφαλμένη αντίληψη. Στην πραγματικότητα, τα κουνάβια είναι τα πιο γνωστά υποαλλεργικά κατοικίδια ζώα. Συνεπώς τα κουνάβια είναι ιδανικά για όποιον έχει οποιοδήποτε είδος αλλεργία προερχόμενο από κατοικίδιο ζώο.

10 – Τα κουνάβια πρέπει να ζουν μόνο μέσα σε κλουβί; Αυτό δεν είναι αλήθεια, αν και πολλοί ιδιοκτήτες το κουνάβι μέσα σε κλουβί όταν απουσιάζουν από το σπίτι. Αυτό είναι για λόγους προστασίας του ζώου, διότι είναι πολύ περίεργα, και συχνά βάζουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0