Καρκίνος του δέρματος στη γάτα – vets.com.gr

Καρκίνος στα ζώα: O καρκίνος του δέρματος στη γάτα

O καρκίνος του δέρματος στη γάτα και οι αιτίες που τον προκαλούν.
Ποιά τα συμπτώματα του καρκίνου του δέρματος στη γάτα και πως μπορεί να προφυλαχθεί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ                              

    O καρκίνος του δέρματος της γάτας είναι μία σχετικά συχνή παθολογική κατάσταση, αλλά το πολύ ευχάριστο είναι ότι πρόκειται για μια θεραπεύσιμη κατάσταση, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η γάτας είναι υπό τον έλεγχος και υπό τον έλεγχο του κτηνίατρου, ώστε να είναι έγκαιρος ο εντοπισμός αυτής μορφής του καρκίνου. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση απλώνεται σε όλο το σώμα και είναι μοιραία στις περισσότερες περιπτώσεις. Η ταχεία εξάπλωση της νόσου αφήνει ελάχιστο περιθώριο ελιγμών για τη θεραπεία και ως εκ τούτου οι πιθανότητες ανάκαμψης είναι χαμηλές.

    Οι γάτες έχει διαπιστωθεί ότι παθαίνουν πιο συχνά καρκίνο του δέρματος από ότι οι άνθρωποι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο καρκίνος της γάτα δεν εντοπίζεται εύκολα. Το δέρμα της γάτας γενικά, είναι δύσκολο ώστε να εντοπιστεί πιθανή ανωμαλία και πιθανό συμπτώμα σχετικά με τον καρκίνου του δέρματος. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα. Είναι επίσης το πιο κοινό όργανο που μπορεί να αναπτυχθεί καρκίνωμα. Ο καρκίνος του δέρματος είναι μια γενική ταξινόμηση των διαφόρων τύπων των όγκων, που περιλαμβάνουν κάθε ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων σε αυτούς τους τομείς: Το δέρμα . Δέρμα αδένες. Τριχοθυλάκια . Υποδόρροιο λίπος και συνδετικοί ιστοί

    Ο καρκίνος του δέρματος της γάτας μπορεί να σηματοδοτείται από κάποιες δερματικές διαταραχές και παρουσία θρόμβων. Πολύ συχνά ορισμένες δερματικές διαταραχές μπορεί να είναι καλοήθη καρκινώματα, μελάνωμα, ή και κακοήθη καρκινώματα.

    Όλοι εσείς που είστε ιδιοκτήτες γατιών θα πρέπει να ελέγξτε για κάθε αλλαγή στο χρώμα του δέρματος ή ακόμα και σε κάθε αποχρωματισμό του δέρματος. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι μια φορά το μήνα να ελέγχετε τη γάτα σας αναζητόντας κάθε ανησυχητικό σημάδι και στη συνέχεια να ενημερώνετε τον κτηνίατρο. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε αυτό τον έλεγχο είναι ένα πλήρες απαλό μασάζ στη γάτα σας.

 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΓΑΤΑ. Ο καρκίνος του δέρματος της γάτας προκαλεί φαγούρα και οι γάτες πολλές φορές δαγκώνονται μέχρι του σημείου να προκαλούν πληγές. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα συμπτώμα της γάτας που έχει ψύλλους, για αυτό πρέπει να είναι το ζώο σας απαλλαγμένο πάντα από κάθε εξωπαράσιτο.

    Πολύ συχνά, επίσης θα παρατηρήσετε ότι σε μια δερματική περιοχή της γάτας, όπου υπάρχουν γρατζουνιές και δαγκώματα, το δέρμα χάνει το τρίχωμα και ταυτόχρονα γίνεται ερεθισμένο.  Εάν παρατηρήσετε ότι το δέρμα της γάτας σας παρουσιάζει αιμορραγική τάση στον παραμικρό τραυματισμό, αυτό επίσης μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρκίνου του δέρματος. Βασικό είναι το γεγονός ότι η μύτη της γάτας σας μπορεί να αλλάξει χρώμα. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που η γάτα σας έχει μια λευκή μύτη, πιθανόν να γίνει κόκκινη ή αν η μύτη είναι ροζ, ίσως να επέλθει μια μικρή αλλαγή του χρώματος. Όταν ελέγχετε τη γάτα σας πρέπει να ελέγξετε τα μάτια και τα χείλη. Εάν το χρώμα αυτών των περιοχών έχει αλλάξει, τότε αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα κακό σημάδι.

 ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΓΑΤΑ. Μία από τις πιθανές αιτίες του καρκίνου του δέρματος της γάτας είναι η έκθεση σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. Γάτες με πολύ ευαίσθητες μύτες, λόγω χρώματος, είναι πιο ευαίσθητες σε αυτή τη μορφή καρκίνου. Γενικά ο καρκίνος του δέρματος είναι πιο πιθανό να παρατηρηθεί σε μεγάλες γάτες από 6 έως 14 ετών. Προς το παρόν, οι πιο γνωστές αιτίες για τον καρκίνο του δέρματος είναι: Φως ή λευκό χρώμα του δέρματος. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ο ιός της ανοσοανεπάρκειας (FIV). Γενετικοί παράγοντες.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του δέρματος μπορεί να διαφέρουν από γάτα σε γάτα, αλλά αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να πάτε στον κτηνίατρο και να γίνουν κάποιες επιπλέον εξετάσεις αίματος, καθώς και εξετάσεις των δερματικών αλλοιώσεων, ώστε να οδηγηθείτε σε μια σαφή διάγνωση.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0