Κτηνιατρικό κέντρο γάτας: Διατροφή ζώων, ειδική θεραπευτική διατροφή για γάτες. – vets.com.gr

Κτηνιατρικό κέντρο γάτας: Διατροφή ζώων, ειδική θεραπευτική διατροφή για γάτες
Θεραπευτικές δίαιτες για γάτες Τι είναι οι ειδικές διαιτές για γάτες ;
Τι είναι οι υποαλλεργικές τροφές για τις γάτες;
Διατροφή για ασθενείς γάτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να τεθεί η γάτα σας κάτω από τις οδηγίες του κτηνίατρου, ακολουθώντας μια ειδική δίαιτα, ειδική θεραπευτική διατροφή, για πολλούς και ποικίλους λόγους. Μια ειδική δίαιτα θα ακολουθήσει η γάτα σας, λόγω ασθενείας, λόγω αλλεργιών, λόγω προσπάθειας ελέγχου του βάρους της. Η πρόταση για μια ειδική δίαιτα που θα αφορά τη γάτα σας, είναι απαραίτητο να γίνει από τον κτηνίατρο σας και μόνο από αυτόν. Μόνο ο κτηνίατρος είναι ο επιστήμονας εκείνος, που έχει τη γνώση αλλά και την εμπειρία να χειρίζεται τις περιπλοκές της διατροφής και να κάνει τις αναγκαίες υποδείξεις και προτάσεις. Αν ο κτηνίατρο σας αποφασίσει να επιβάλει μια μερική ή ολική μεταβολή στην κανονική διατροφή της γάτας σας, τότε αυτό να είστε βέβαιοι, ότι γίνεται για το καλό του ζώου σας και αυτός θα σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα, μέσω της νέας διατροφής του κατοικίδιου σας, μέχρι να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΤΑ . Το νέο είδος της ειδικής διατροφής για τα ζώα μπορεί να συνταγογραφήσει ο κτηνίατρος και αφορά τη συγκεκριμένη κατάσταση της γάτας σας. Οι δίαιτες αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας σε μια προσπάθεια να κρατηθεί η γάτα σας υγιής και στα σωστά κιλά. Η διατροφή για τον έλεγχο του βάρους στοχεύει στην αύξηση της πρωτεΐνη με ταυτόχρονη μείωση της συνολική πρόσληψης. Η πρωτεΐνη προσφέρει περισσότερη ενέργεια και λιγότερες θερμίδες από το λίπος. Η σωστή διατροφή σε αυτή την περίπτωση είναι η πριμοδότηση με καλύτερη πρωτεΐνη-σε αναλογία λίπους. Σημαντικό βήμα είναι η μείωση ή η εξάλειψη των σνακς κατά την διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να υπάρχει καθημερινό, σταθερού ωραρίου πρόγραμμα διατροφής με τα ειδικά σχεδιασμένα τρόφιμα για τον έλεγχο του βάρους.

 Η ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ. Μέσα από έναν γενικό έλεγχο του αίματος με την βοήθεια των ειδικών δοκιμών, αλλά και με την βοήθεια των δερματικών δοκιμών, ο κτηνίατρος θα καθορίσει ποια ουσία ή ποιες ουσίες, είναι αυτές που προκαλούν στη γάτα σας τις διάφορες αλλεργικές καταστάσεις. Μερικές φορές η νέα δίαιτα μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο η αλλαγή από τη μια μάρκα τροφής για γάτες στην άλλη. Άλλες φορές πάλι, μπορεί να είναι τόσο ριζική η αλλαγή που απαιτείται, που ενδέχεται να εγκαταλειφθούν όλες οι εμπορικές μορφές τροφής για γάτες και να προετοιμάζετε νωπά γεύματα ημερησίως για το κατοικίδιο ζώο σας. Γεγονός όμως είναι, ότι οι υποαλλεργικές τροφές για γάτες είναι πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του κτηνίατρου, στην αντιμετώπιση πολλών αλλεργικών καταστάσεων των γατιών.

 Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΩΝ ΓΑΤΙΩΝ. Υπάρχει ολόκληρη σειρά τροφών για τα στειρωμένα ζώα. Ειδική τροφή για τις στειρωμένες γάτες και ειδική για τους ευνουχισμένους γάτους. Η διατροφή παίζει πρωταρχικό ρόλο για την υγεία και την ευζωία των στειρωμένων γατιών. Υπάρχει έντονη η τάση για πάχυνση σε όλα τα στειρωμένα και ευνουχισμένα ζώα, γεγονός που αντιμετωπίζεται με τη χρήση αυτών των ειδικών τροφών. Ιδιαίτερη προσοχή στη ποιότητα και στη ποσότητα της τροφής, κυρίως τους πρώτους μήνες μετά την επέμβαση στείρωσης – ευνουχισμού.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ.  Υπάρχουν ειδικές δίαιτες που, αν και ενδείκνυνται για τον άνθρωπο και πιθανά για κάποια άλλα κατοικίδια ζώα, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για τις γάτες. Αυτές είναι η χορτοφαγική δίαιτα και τη διατροφή αποκλειστικά με κρέας. Γιατί όχι στη χορτοφαγική διατροφή; Διότι οι γάτες είναι ζώα καθαρά σαρκοφάγα. Απαιτούν λοιπόν υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή, έτσι που η χορτοφαγική διατροφή είναι αντίθετη προς τη φύση τους και θα προκαλέσει υποσιτισμό, που συχνά τις οδηγεί στο θάνατο. Γιατί όχι στη διατροφή μόνο με κρέας; Διότι οι γάτες πρέπει να παίρνουν με τη διατροφή τους, εκτός από το κρέας και πολλές άλλες θρεπτικές ουσίες. Με τη μονοφαγία του κρέατος διαταράσσεται η σωστή αναλογία ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D του οργανισμού και έτσι η γάτα σας θα είναι ευπαθής σε πληθώρα σοβαρών προβλημάτων για την υγεία της

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΑΤΕΣ.  Σημαντική η προσφορά των ειδικών τροφών, που απευθύνονται σε γάτες, οι οποίες πάσχουν από κάποια νοσήματα. Πραγματικό εφόδιο στα χέρια του κτηνίατρου αυτές οι ειδικές τροφές. Σήμερα υπάρχουν φαρμακευτικές τροφές για γάτες που πάσχουν από ηπατική νόσο, νεφρική νόσο, ουρολοιμώξεις, ουρόλιθους, κυστίτιδες, γαστρεντερικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη. Οι τροφές αυτές λόγω της ειδικής σύστασης τους, αλλά και των περιεχόμενων συστατικών, πρέπει να χορηγούνται μόνο από κτηνίατρο και πάντα με τις ανάλογες οδηγίες.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0