Η γάτα μου έχει παράσιτα Νο 1. Πως ελέγχω αν η γάτα έχει παράσιτα; vets.com.gr

Γάτα και παράσιτα

Η γάτα μου έχει παράσιτα Νο 1

Γάτα και παράσιτα. Αναζήτηση παρασίτων στη γάτα.
Πως ελέγχω τη γάτα μου για παράσιτα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ


Υπάρχουν τρεις βασικοί μέθοδοι ελέγχου για την ύπαρξη παρασίτων σε νία γάτα.
Αρχικά ελέγξτε προσεκτικά τον πρωκτό της γάτας σας. Η ύπαρξη αυγών παρασίτων γύρω και έξω από τον πρωκτό, που μεταναστεύουν προς τα έξω για να κολλήσουν στη συνέχεια πάνω στο τρίχωμα. Έτσι, οπτικά, μπορείτε με ασφάλεια να συμπεράνετε ότι η γάτα σας έχει παράσιτα. Εάν δείτε στον πρωκτό της γάτας σας ή στο τρίχωμα της κάτι κουκίδες χρώματος κρεμ-λευκού, που μοιάζουν με σουσάμι, τότε μόλις κάνατε τη διάγνωση για την παρασίτωση της γάτας σας.
Δεύτερος έλεγχος μπορεί να γίνει στα κόπρανα της γάτας. Βάλτε  πλαστικά γάντια μίας χρήσης και εξετάστε τα περιττώματα στη λεκάνη απορριμάτων για τα παραπάνω σημάδια των παρασίτων.
Τρίτος έλεγχος είναι να εξετάστε το κρεβάτι της γάτας σας και άλλα αγαπημένα σημεία που παραμένει πολλές ώρες. Με έκπληξη θα διαπιστώσετε (εάν υπάρχουν) ότι υπάρχουν αυγά παρασίτων κολλημένα σε μέρη όπου η γάτα έχει καθίσει.
Όπως αντιλαμβάνεστε το επόμενο βήμα σας, μετά την επιτυχημένη διάγνωση που κάνατε, είναι μια επίσκεψη στον κτηνίατρο άμεσα, για να σας καθορίσει το ανάλογο πρόγραμμα αποπαρασιτισμού.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0