ΒΕΛΓΙΚΟ ΜΑΛΙΝΟΥΑ – Belgian Shepherd Dog (Malinois) – VETS

ΒΕΛΓΙΚΟ ΜΑΛΙΝΟΥΑ-VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΒΕΛΓΙΚΟ ΜΑΛΙΝΟΥΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ο βελγικός μαλινουά είναι ένας υπερκινητικός και γεμάτος ενέργεια σκύλος. Το τρίχωμα του είναι κοντό και πυκνό και το χρώμα είναι καφεκίτρινο με μικρές διαφορές, άλλοτε ανοιχτόχρωμο, άλλοτε πιο σκούρο. Το ύψος του φτάνει έως και τα 65 εκατοστά και το βάρος του τα 25 – 30 κιλά. Ο μέσος όρος ζωής τα 12 – 14 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Πολύ δυνατός και με μεγάλη αντοχή, ο σκύλος αυτός είναι πραγματικά ακούραστος. Συνεχώς σε εγρήγορση είναι αρκετά επιφυλακτικός με τους ξένους. Αγαπά την οικογένεια και  γίνεται πολύ προστατευτικός με το περιβάλλον του.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Πολύ σημαντική για τη ράτσα είναι η καθημερινή άσκηση, τόσο σωματική όσο και εγκεφαλική. Δεν πρόκειται για ράτσα που ικανοποιείται με απλή βόλτα, μάλλον η έντονη άσκηση καθημερινά είναι ότι χρειάζονται τα μαλινουά περισσότερο. Το τρίχωμα τους δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό κυρίως για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στη φύλαξη των κοπαδιών και παραμένουν τα πιο δημοφιλή στο Βέλγιο για την εργασία αυτή. Πάρα πολύ καλοί φύλακες τα μαλινουά είναι κορυφαία σκυλιά για χρήση από την αστυνομία ξεπερνώντας σε ικανότητες ακόμα και τα γερμανικά ποιμενικά.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0